sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Uusi alku.

Tämäkin blogi on ollut päivittämättömänä vaikka kuinka pitkään... Olisikohan nyt aika aloittaa kokonaan alusta?

Elikkä siis joo, nimestään huolimatta tämä blogi ei keskity täysin lolitaan, vaan kaikkeen tyttömäiseen ja suloiseen höttöseen, josta allekirjoittanut pitää suuresti. Itse en nimittäin ole 100% lolitaan pukeutuva olento, mutta aihe on suurimpia mielenkiinnon kohteitani. Suomalaisia lolitablogeja olen seurannut kohta pari vuotta ja nyt sain tarpeekseni siitä kutkuttavasta mielihalusta perustaa oma blogi pyhitettynä söpöyden ja eleganttiuden maailmalle.

Toistaiseksi en tule kirjoittamaan kuin ehkä korkeintaan kolme kertaa viikossa, riippuen siitä kuinka paljon juttua syntyy ja miten paljon elämässäni tapahtuu mitään kirjoittamisen veroista. Voisinkin aloittaa lolita-memellä, jonka löysin yhdestä suosikkiblogistani New Vogue Childrenistä(en vielä hallitse linkittämisen jaloa taitoa, mutta hyvät ihmiset, tutustukaa tuohon ihanaan blogiin). Kyseisessä blogissa meme on tehty englanniksi, mutta minä laiskana ihmisenä teen sen äidinkielelläni.


Päivä 1 – 5 asiaa lolita"kuplassasi"

1. Lolitakuplaani kuuluvat makeat herkut. Suloista ja huomiotaherättävää pukeutumista tukevaa naposteltavaa harvoin ovat suolaiset herkut kuten sipsit tai suolapähkinät, mutta sokeriset, huonovointisuutta synnyttävät makeudet sen sijaan ovat. Makeat teet, leivonnaiset, erilaiset keksit ja pikkuleivät sekä suklaa ja muut makeiset ovat minulle yksi selvimmistä tavoista kokea lolita myös sisältä. Kun kerran näytän sievältä ja syötävän suloiselta, miksen olisi sitä myös sisältä päin. :) Vaarana tässä on tietysti erilaiset terveyshaitat, lihominen ja iho-ongelmat, mutta onneksi olen välttynyt niiltä täysin. Sopusointu tässäkin asiassa on päivän sana.
2. Lolitakuplaani kuuluu myös vaatteiden suunnittelu ja valmistus. En omista yhtäkään brändituotetta, vielä, osittain johtuen vaihtelevasta taloudellisesta tilanteestani, joten ainoat vaihtoehdot ovat off-brand- tuotteet ja itse tekeminen. Erityisen paljon olen ommellut itselleni hameita sekä hiuskoristeita, mutta myös muutaman JSK'n. En jostain syystä koe itseäni lolitaksi, jos vain ostan valmiita tuotteita miettimättä yhtään niiden valmistusta. Haluan ommella, ja mikä sen mukavampaa kuin ommella jotain oikein suloista ja ainutlaatuista?
3. Lolitakuplaani kuuluvat historialliset romaanit ja tietokirjat. Rakkauteni rokokoohon, romantiikkaan ja suomalaiseen muinaishistoriaan täyttää elämästäni suuren osan: elän ja hengitän historian lukemista ja opiskelua varten. Haen historiasta vaikutteita pukeutumiseeni, erityisesti koruihin ja asujen pieniin yksityiskohtiin. En voi olla ilman historiaa, se on elämäni.
4. Lolitakuplaani kuuluvat ruusut. Okei, ruusut. Historian kliseisin kukka, runouden raiskaama ja piikkien piilottama kasvikunnan jäsen, jota en voi olla rakastamatta. Ruusut edustavat minulle naisellisuutta, kauneutta, vilpittömyyttä ja elämän haavoittuvuutta. Kaikissa tärkeissä elämäntilanteissani olen saanut ruusuja, joten yhdistän ne myös johonkin suurempaan kokonaisuuteen. En voisi kuvitellakaan maailmaa ilman ruusuja, ne antavat aihetta uskoa, ettei kaikki toivo ole täysin menetetty, että on olemassa vielä kauneutta joka kukkii piikkienkin keskellä.
5. Lolitakuplaani kuuluu tietokone. Ah, tottakai, kenenkä opiskelijatytön elämään ei tietokone kuuluisi? Minulle rakas tietokoneeni, 18-vuotis synttärilahja nimeltä Kaori-chan on tärkeimpiä inspiraatiolähteitäni, sosialisoitumiskeskus ja ajantappokumppanini. Tietokoneeni avulla olen tutustunut lolitaan lähemmin, tavannut muita tyylin edustajia sekä oppinut entistä sosiaalisemmaksi ja luottamaan ihmisiin. Paljosta voin siis olla tälle elektroniikkavempeleelle kiitollinen. Arigatou.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti